Gastblog: een magische ervaring

silhouette of man sitting on grass field at daytime

Het even spannend, als ik mijn schoenen voor de deuren van de eventlocatie uit doe en op blote voeten naar binnen stap. Tientallen ogen kijken me nieuwsgierig, maar ook wat onwennig aan. Het is voor iedereen de eerste keer, De Verbindende Reis. De afgelopen weken werd ik intens geprikkeld door berichten vanuit mijn omgeving en iets in mijzelf, dat op zoek was naar ‘meer’. Wat zou het me brengen, om eens diep in mijn ziel te kijken?

Rustig ademhalen

Na een korte kennismaking mogen we op ons yogamatje gaan liggen en de ogen sluiten. We krijgen een ademhalingsoefening om ‘in ons lijf te keren’. Ik ben namelijk niet de enige die als zogenaamd ‘wandelend hoofd’ is komen binnenlopen. Het is tijd om te gaan voelen, en dat kan niet als je hersenpan nog overuren draait. De ademhalingssessie maakt veel los. Mijn lijf is niet gewend om in één keer zoveel zuurstof binnen te krijgen. Er ontstaat dan ook lichte paniek. Gelukkig is er daar Mark, die mijn ademhaling door de juiste woorden weer rustig weet te krijgen. Dat belooft wat…

Opstellingen en inzichten

Gedurende de dag werken we aan diverse familieopstellingen en procesopdrachten. Als een organisch geheel flowt de energie van de ene naar de andere kant van de kamer en vloeit de ene oefening over in de ander. Eén ding mag nog maar eens heel erg duidelijk zijn geworden deze dag: we zijn allemaal pro’s in het verhullen en maskeren van onze onzekerheden en pijnen. Ook ik. Wanneer mijn trauma dat ik maar al te graag weg stop in de krochten van mijn ziel wordt aangeraakt, heb ik het moeilijk en beginnen de tranen te stromen. Maar dankbaar ben ik dat het er eindelijk allemaal eens uitkomt, ruimte krijgt om vervolgens ruimte te kunnen maken om echt te helen.

Verbinding

Na deze dag ben ik uitgeput, leeg en voldaan tegelijkertijd. Mijn hoofd voelt zwaar aan en mijn ogen zijn dik van de vele tranen. Het kost een paar dagen voordat ik weer een beetje hersteld ben, ook van de lichamelijke pijntjes die een gevolg zijn van het lichamelijk proces dat in gang is gezet. Maar als ik terug denk aan die ene speciale dag, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Wat een mooie zielen heb ik mogen ontmoeten en wat is het mooi om te ervaren dat de wereld daadwerkelijk uit liefde bestaat. Liefde om te helpen, liefde om te delen, liefde om van te houden. De ware essentie van het leven.

Wil jij ook deelnemen aan De Verbindende Reis? Boek hier jouw ticket.

Misschien vind je ook leuk...